Ik ben Diantha Kooistra, het gezicht achter praktijk Stipe.

 

Naast echtgenoot, moeder en boerin, ben ik een bevlogen coach, psycholoog en pedagoog

in de complementaire (aanvullende) zorg. In 2015 heb ik mijn beide masterdiploma's behaald in de

Klinische Psychologie (Rijksuniversiteit Groningen) en Pedagogische Wetenschappen (Universiteit Leiden).

 

Sinds september 2016 specialiseer ik mij in de integratieve psychotherapie. In januari 2017 heb ik mijn coach-

diploma behaald en in 2021 hoop ik af te studeren als integratief therapeut.  

Op dit moment werk ik ook nog als gedragswetenschapper bij stichting Reik, een expertisecentrum voor kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking. 

 

Wat mij kenmerkt is mijn scherpe analytische blik en tegelijkertijd mijn accepterende en liefdevolle houding ten opzichte van de mensen om mij heen. Dit maakt dat alles er mag zijn in mijn praktijk en ik in je proces van heelwording graag naast je sta als mens. Vanuit die positie zet ik mijn expertise als therapeut in. 

In mijn werk (en ook daar buiten ;-)) ben ik nieuwsgierig naar de mens achter de hulpvraag die hij heeft en achter het gedrag dat hij laat zien. Dat betekent onder andere dat ik in de therapie oog heb voor het geheel van allerlei factoren die sámen jouw unieke persoonlijkheid vormen en dus ook állemaal aandacht verdienen. Hoe ik dat doe, leg ik uit op de pagina over integratieve therapie. 

Een belangrijk kenmerk van mij is dat ik christen ben. God is voor mij een bron van inspiratie van waaruit ik aandacht heb voor de kracht en unieke kwaliteiten van elk mens, én voor de broosheid van het leven. Zo nodig is er in de coaching en therapie die ik bied ook ruimte voor zingevingsvragen. Ook als je niet gelooft of een ander geloof aanhangt, ben je natuurlijk van harte welkom in mijn praktijk.