Praktijk Stipe is ontstaan in het voorjaar van 2015. Ik ben begonnen met het bieden van ambulante begeleiding in gezinnen met kinderen en jongeren met een ontwikkelingsachterstand en/of ontwikkelingsstoornis. In mijn werk als 'ontwikkelcoach' ontdekte ik steeds vaker mijn passie voor lastige opvoedingsvraagstukken en hardnekkige niet-helpende communicatiepatronen in gezinnen.

De invloed van de persoonlijke ballast van ouders op de opvoeding van en omgang met hun kinderen is enorm. Deze impact begint al in het prille begin van het leven van een kind, wanneer het hechtingsproces centraal staat. Dit wordt ook wel de blauwdruk voor het leven genoemd. Ook in de jaren die volgen is de invloed van ouders op de ontwikkeling van hun kinderen, zowel bewust als onbewust, gigantisch. 

Het ligt op mijn hart om ouders te helpen zichzelf, elkaar en hun kinderen beter te begrijpen zodat er effectievere communicatiepatronen ontstaan en kinderen zich meer gehoord en gezien voelen. Dit alles vanuit een gezinssysteem waarin 'alles er mag zijn'. Geweldloos dus. En zonder oordeel. 

Nadat ik een aantal jaren ervaring heb opgedaan als hoofdbehandelaar binnen de ambulante gezinshulpverlening, is praktijk Stipe steeds meer geworden tot wat het nu is. Een praktijk voor ondersteuning van mensen, in het bijzonder ouders, op zoek naar hun kern om zo de glans in hun (gezins)leven weer terug te vinden.

Met als doel: gezonde ouder-kind relaties vanuit een gezonde relatie met jezelf. 

Praktijk Stipe levert zorg op maat. Dat houdt in dat ik de therapie volledig afstem op de persoon die tegenover me zit. Hoe ik dat doe lees je op de pagina over integratieve therapie.