Praktijk Stipe biedt coaching en therapie. Zowel bij individuele vragen, als ook in opvoedingssituaties. 

‚Äč

Stipe is een oud Fries woord voor 'ondersteuning'. En dat is precies wat Praktijk Stipe biedt: ondersteuning bij innerlijke verandering.

Daarnaast is het Engelse 'stipe' de benaming voor de stengel van een varenblad. De ontwikkeling van een nieuw varenblad is een prachtige metafoor voor het vinden van je identiteit en het naar buiten brengen van je diepste kern.

 

Een nieuw varenblad ontstaat uit een klein opgerold bolletje. Een bolletje dat alles in zich heeft om -als de tijd rijp is- uit te rollen en zich te ont-wikkelen tot een schitterend gezond en volwassen varenblad. In Nieuw-Zeeland wordt dit beeld van een ontrollend varenblad 'de Koru' genoemd. De Koru staat het symbool voor de positieve verandering van nieuw leven, puurheid en kracht. 

Dit proces van ont-wikkeling gaat ons hele leven door. Soms kan het leven echter zo ingewikkeld zijn dat we ervaren dat we zijn vast gelopen. We durven onze kern, ons echte ik niet te laten zien; of zijn dat gewoonweg niet gewend. We gedragen ons anders dan we zouden willen of hebben het gevoel niet gelukkig te zijn. Juist dan biedt Praktijk Stipe ondersteuning om de glans in je leven weer terug te vinden. Soms is het nodig om (opnieuw) op zoek te gaan naar je kern, je pure zelf. Daar waar je echt blij van wordt, dat wat jou-jou maakt. Jouw identiteit, jouw uniciteit. Zodat jij, vanuit jouw kern, weer verder kunt ont-wikkelen. Welkom!